EEEng.ir
مجتمع مهندسین البرز
۱۸ بهمن ۱۳۹۶

7 گام طلایی تا قبولی در آزمون نظام مهندسی

0 دیدگاه

با فرا رسیدن روز برگزاری آزمون نظام مهندسی ، حاصل چند ماه تلاش و پیگیری شما برای قبولی در این آزمون بر روی پاسخنامه های آزمون نظام مهندسی جاری می شود . در اینجا 7 گام باقی مانده تا قبولی در این آزمون ارتقاءشغلی را با هم مرور می کنیم .

داوطلبان آزمون نظام مهندسی شامل سه دسته هستند .

دسته اول کسانی هستند که خیلی براشون اهمیت داره که حتما و حتما تو این آزمون شرکت کنند . اونها مدتها قبل از ثبت نام در آزمون دنبال جزوه و استاد و حل تشریحی و هر اطلاعاتی در این زمینه هستند و معمولا به کلاسهای آمادگی می روند و حسابی تلاش می کنند .

 دسته دوم خیلی مصمم نیستند .براشون اهمیت داره ولی همیشه یک دلیل محکمه پسند و منطقی برای  عدم تلاشهاشون پیدا میشه . ساعت کاری زیاد و مشغله و عدم امکانات و …

دسته سوم داوطلبان، شرکت کنندگان حرفه ای هستند و هر سال شرکت می کنند و هر بار تصمیم می گیرند که امسال دیگه باید وقت بگذارم و قبول بشم ولی هر دفعه که شب آزمون میشه تازه دنبال جزوه  و کتاب منابع می افتند و اینجاست که متوجه می شوند بعضی کتاب ها رو ندارند . بنابراین در جلسه شرکت می کنند به امید شانس و اقبال .

شما اهل هر کدام ازسه  گروه بالا که باشید هم اکنون در شب آزمون نظام مهندسی، کارت ورود به جلسه  رو پرینت گرفته اید و یک سری کتابها و مواد آزمون را آماده کرده اید ودارید فکر می کنید که چه کار دیگه ای لازمه که شما باید انجام بدید .

ما با توجه به سوابق تخصصی در زمینه آزمون نظام مهندسی و به لحاظ یادآوری خدمت شما عزیزان و همراهان،  چند تا نکته مربوط به شب آزمون و جلسه آزمون متذکر می شویم که مطمئن هستیم با رعایت این نکات نتیجه بهتری خواهید گرفت .

1 ) آزمون نظام مهندسی  جزوه باز است ! پس تمام منابع آزمون را تهیه کنید و در یک کیف دستی قرار دهید .

 حل تشریحی سوالات سالهای قبل ، کتابهای مقررات ملی و راهنماهای آنها ، کتابهای شرح و درس ، واژگان کلیدی ، فهرست برداری ها و چارت بندی ،  یادداشت های شخصی حاصل از مطالعه روزهای گذشته و  هر نوع منبعی که فکر می کنید سر جلسه آزمون بکار خواهد آمد .

بردن وسایل الکترونیکی مثل تبلت و گوشی موبایل در جلسه آزمون ممنوعه بنابراین اگر بصورت فایل چیزی دارید حتما پرینت بگیرید .  

بردن هر نوع منبع کاغذی در جلسه آزمون آزاد است ولی همراه داشتن یک کتابخانه کتاب های مرتبط و غیر مرتبط ، در جلسه دردسر ساز است و سرعت پاسخگویی را پایین می آورد .

دو عدد مداد نرم پر رنگ ، مداد تراش و پاک کن ، خودکار آبی ، کارت ورود به جلسه ، کارت عضویت نظام مهندسی و یا کارت ملی جهت احراز هویت ، ساعت مچی ، یک بطری کوچک آب ، شکلات و یا کمی بیسکویت ، ماشین حساب مهندسی ، شابلون و وسایل تخصصی طراحی ویژه داوطلبان آزمون معماری طراحی  هم جزو اقلامی هست که علاوه بر منابع باید همراه تان باشد .

2 ) شب قبل از آزمون راحت بخوابید .

بعضی دوستان خیلی نگران هستند و از یک هفته قبل از آزمون شب ها خواب ندارند .نتیجه اش این میشه که فردا سر جلسه آزمون خسته هستند . خیلی از جواب ها رو تا حدودی  می دانند  ولی حس ندارند از توی کتاب پیدا کنند و حاصل  ماهها تلاش ها رو راحت از دست می دهند .

3 ) حوزه برگزاری آزمون را شناسایی کنید .

بهتر است هر چه زودتر پرینت کارت ورود به جلسه را تهیه کنید و آدرس محل حوزه را چک کنید .ممکن است حوزه شما با دوست تان متفاوت باشد .  طوری برنامه ریزی کنید که نیم ساعت قبل از آزمون در حوزه حضور داشته باشید .

  به موقع رسیدن و صحبت با دوستان و سایر داوطلبان  آزمون در جهت تمرکز اعصاب و آرامش قبل از آزمون بسیار مفید است .

4 ) کتابها را از داخل کیف بیرون آورید و روبروی تان روی زمین مرتب بچینید .

فرض کنیم  اکنون شما وارد سالن آزمون شده اید . پس از کنترل کردن شماره صندلی ، باید درب کیف جادویی تان را بگشایید و هر آنچه که از منابع در اختیار دارید طوری مقابل تان بچینید که راحت دسترسی داشته باشید چون در طول جلسه دهها و شاید صدها بار به آنها نیاز دارید و مرتب باید بردارید و استفاده کنید . مباحث را طوری روی هم بچینید که از بالا به پایین مرتب باشد یعنی بالاترین کتاب مبحث 1 و بعد 2 و .. پایین ترین 22 . این طوری در پیدا کردن کتاب راحت  تر خواهید بود . البته کاور مباحث و یا لیبل گذاری عنوان مبحث هم مفید خواهد بود .

5 ) ابتدا یک نگاه کلی به سوالات بیاندازید .

اکنون جلسه آغاز شده و دفترچه  سوالات توزیع شده است . با توکل به خدا دفترچه را بردارید و ابتدا یکبار تمام سوالات را نگاه کنید . این کار ممکن است 5 دقیقه از وقت شما را بگیرد ولی به ذهن شما فرصت می دهد که با حال و هوای سوالات آشنا شود و بصورت غیر ارادی بدنبال پاسخ ها بگردد .

من این خاصیت ذهن انسان را خیلی دوست دارم . این توانایی شاید بعضی وقت ها بنام امداد غیبی و یا الهام نامگذاری شود و بیشتر افراد از این توانایی ذهن شان اطلاع ندارند .

هنگامی که شما از سوال شماره  یک شروع به پاسخگویی می کنید ذهن غیر ارادی شما بصورت خودکار در میان انبوه موارد مطالعاتی بدنبال کشف پاسخ سوالات بعدی می گردد وبه  باز کردن کدگذاری های خودش می پردازد و هنگامی که شما به سوال مورد نظر می رسید می بینید که پاسخ آنرا می دانید درصورتی که در نگاه اول،  آن سوال برای تان فقط یه جورایی آشنا بود همین !

6 ) زمان خودتان را مدیریت کنید .

شما حدود 2.5 دقیقه برای هر سوال زمان دارید ( برای رشته های مختلف متفاوت هست )و سوالات چه یک مسئله سنگین و محاسباتی باشد ویا یک سوال با پاسخ یک کلمه ای ، ارزش یکسان دارند .

هر پاسخ صحیح ، یک نمره مثبت

هر پاسخ غلط ، یک سوم نمره منفی

هر سوال بدون پاسخ ، بدون نمره  

برای پاسخگویی به سوالات پیشنهاد می کنیم که ابتدا سوالات آسان را پاسخ دهید و در همان برگه سوال دور پاسخ صحیح خط بکشید و شماره سوال را تیک بزنید . فقط سوالاتی را که صد در صد مطمئن هستید اینکار را کنید وسوالاتی را که نیاز به کار بیشتر در دور دوم دارد وبه صحت آن مطمئن نیستید و شک دارید کنارش علامت  منها  بگذارید .

ممکن است با سوالاتی روبرو شوید که اصلا برای تان آشنا نیست و یا محاسبات بسیار سنگین و وقت گیر نیاز داردو یا کلا هیچ ذهنیتی نسبت به آن سوال ندارید ، جلوی شماره این سوالات علامت ضربدر بگذارید .

اکنون در دور دوم به سوالاتی بپردازید که علامت منها گذاشته اید و با کمی جستجو و یا محاسبات بیشتر می توانید به پاسخ آن برسید. باز هم فقط زمانی دور پاسخ صحیح را خط بکشید که صد در صد مطمئن شده اید پاسخ شما صحیح است .

اینهمه تاکید بخاطر نمره منفی پاسخ های غلط است .

اکنون پاسخ تان را به برگه پاسخنامه با احتیاط و دقت فراوان منتقل کنید و حتما دقت کنید پاسخ هر سوال را درست در جای خودش پر کنید و مخصوصا شماره سوال اشتباه نشود .

حال پاسخ های صحیح خود را شمارش کنید . از روی پاسخنامه راحت اینکار انجام می شود . اینها پاسخ های صد در صد صحیح شما هستند . سعی کنید حداقل 35 سوال را پاسخ صحیح دهید . چون هر چند هم که پاسخ شما از نظر خودتان صد درصد درست است ولی ممکن است نظر طراح چیز دیگری باشد . بنابراین پس از پاسخ به 30 تا سوال بلافاصله جلسه آزمون  را ترک نکنید !

 اخطار ! هیچوقت به تقلب فکر نکنید زیرا چیدمان سوال و پاسخ گزینه های سوالات شما با نفرات همجوار شما کاملا متفاوت است .

7 ) ظرفیت پذیرش نامحدود است . شما قبول می شوید !

تابحال در آزمون های که شرکت می کرده اید مانند کنکور ، ظرفیت پذیرش محدود بوده ولی در این آزمون کافیست شما 50 درصد نمره بیاورید تا اسم شما جزء قبولی ها باشد. بخدا توکل کنید و باور کنید که با کمی دقت  می توانید قبول  شوید .

موفق باشید… مجتمع فنی و تخصصی مهندسین البرز

مطالب مرتبط