دوره آمادگی آزمون نظام مهندسی(ورود به حرفه) پایه۳-ویژه آزمون مرداد ۹۴(جدید)
۲۰درصد تخفیف تعاونی نظام مهندسی و شرایط اقساط ویژه ی اعضای نظام مهندسی
مهلت ثبت نام: ۹۴/۰2/15 ظرفیت محدود مشاوره رایگان
مشاوره مستقیم: ۰۹۳۰۳۶۸۹۴۸۷
شعبه ۱: البرز، کرج، مجتمع فنی مهندسین
***هم اینک با یک تماس جهت شرکت در مشاوره رایگان
و آشنایی با روند قبولی و اطلاع از اخبار ثبت نام آزمون پایه۳ آینده رزرو کنید***
شماره تماس ثبت نام و رزرو: ۰۲۶۳۲۵۵۹۸۱۳
مشاوره مستقیم: ۰۹۳۰۳۶۸۹۴۸۷
برای عضویت در سایت (و جهت اطلاع از اخبار ثبت نام آزمونها) بر روی لینک زیر کلیک نمایید
تصاویر مربوط به دوره های آمادگی آزمون پایه۳ ویژه آزمون آبان ۹۳ در مجتمع فنی و تخصصی مهندسین
کسانی که قصد آزمون نظام مهندسی دارند مهندسانی هستند که حداقل سه سال از فارغ التحصیلی شان گذشته، بنابراین از مطالعه کردن هدفمند برای امتحان یک مقدار فاصله گرفته اند. شروع مطالعه برای این افراد در روزهای اول کمی سخت است .
پیشنهاد ما برای این دوستان این است :
اول کتاب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان را بردارید و بطور روزنامه وار مطالعه کنید .
این کتاب علاوه براینکه یکی از منابع آزمون نظارت نظام مهندسی است و هر سال چند سوال از آن طرح می شود شما را با سازمان نظام مهندسی و قوانین و مقررات آن آشنا می کند و پاسخ خیلی از سوالاتی که در مورد نظام مهندسی در ذهن دارید در کتاب می یابید وبا افزایش آگاهی علاقه تان به هدفی که انتخاب کرده اید بیشتر می شود .
بعد از این کتاب می توانید هر مبحث دیگری را شروع کنید . پیشنهاد ما مباحثی است که بیشتر به آن علاقه دارید . از همان مبحث مورد علاقه شروع کنید تا سرعت مطالعه تان بیشتر و بیشتر شود .
در مطالعه منابع آزمون نظام مهندسی نباید هیچکدام از منابع را از قلم بیاندازید و هیچ مبحثی را دست کم نگیرید. زیرا تعدادی از سوالات مانند قانون نظام مهندسی و مبحث دوم و مبحث بیست و یکم مباحثی هستند که براحتی با دو بار خواندن و لیبل گذاری کتاب براحتی می توانید به تمام سوالات آن پاسخ دهید چون عینا از کتاب طرح می شوند .در مورد دروس تخصصی هم همینطور است قسمت اعظم سوالات عینا از کتب مقررات ملی ساختمان ( کتب سبز رنگ ) و منابعی است که معرفی شده اند و تعدادی از سووالات هم از منابع خارج کتاب مانند نشریه ها، کتب و مجلات معتبر داخلی و خارجی است .فراموش نکنید این آزمون بصورت جزه باز برگزار میشود .
بهتر است یک بار برای همیشه روی این آزمون سرمایه گذاری کنید. ممکن است شما هر سال مثلا با ۵۰ درصد آمادگی و این تصور اشتباه که امتحانش جزوه بازاست ، برای خود دلیل قانع کننده ای بیاورید که خیلی خودتان را به زحمت نیاندازید. این بزرگترین اشتباه کسانی است که تابحال چند بار شرکت کرده اند و هنوز نتیجه نگرفته اند .
اگر هر دوره بخواهید شرکت کنید و هر دوره هم به امید سوالات سهل و آسان و بغل دستی و شانس و بخت باشید مطمئن باشید تا چند سال این روند ادامه پیدا می کند و شما هر سال میلیونها تومان ضرر می کنید . بله میلیونها تومان ضرر فقط ضرر مالی این نوع تفکر است.
پس چکار باید کرد و چگونه باید جلو رفت تا موفق شد؟
اولا باید هدفمند باشید. هدف شما باید قبولی در آزمون نظام مهندسی همین دوره باشد و به این هدف خود ایمان داشته باشید .
بعد از آن باید مشورت کنید. با کسانی که در دوره های قبل قبول شدند ، با کارشناسان نظام مهندسی یا مشاوران مورد وثوق خودتان. امروزه با گسترش فضای اینترنت و وجود دهها وبسایت تخصصی و حرفه ای وشبکه های اجتماعی، جمع آوری اطلاعات و تحقیق در این مورد کار سختی نیست لیکن باید دقت کنید منبع شما موثق باشد .
لازم بذکر است که متاسفانه در هیچ یک از وبسایت های سازمان نظام مهندسی استانها در سراسر کشور و حتی وبسایت رسمی دفتر امور مقررات ملی ساختمان که متولی این امر در کشور است محلی برای سوال و جواب کارشناسان متقاضی ورود به حرفه سازمان نظام مهندسی وجود ندارد .
اکنون می توانید مطالعه کنید. با برنامه ریزی دقیق و بدون جا انداختن هیچ کدام از مباحث و منابع . یک تست می تواند سرنوشت ساز باشد . بنابراین از تمام منابع استفاده نمایید .همه آنها را تهیه کنید ، مطالعه کنید و لیبل گذاری کنید .
از کلاسهای آمادگی استفاده کنید. در این کلاسها معمولا علاوه بر تدریس منابع و حل سوالات سالهای قبل، تجربیاتی هم رد و بدل می شود که هیچ جای دیگری چنین اطلاعاتی را نمی توانید بدست آورید.
نگران هزینه این دوره ها نباشید. چون عملا یک سرمایه گذاری پر سود انجام می دهید نه هزینه!
سرمایه گذاری ای که حداقل در یکسال آینده ۵ برابر آن را باز خواهد گرداند . یعنی سود حداقل ۵۰۰ درصد . بنظر می رسد این سرمایه گذاری اگر هم ریسک داشته باشد باز هم به ریسکش می ارزد . میگویید نه ! با یک اقتصاددان مشورت کنید .علاوه بر اینکه یک دوره هم جلو می افتید . زمان را خواهید خرید و در ارتقاء پایه شما هم موثر خواهد بود .
نقطه شروع آمادگی نظام مهندسی هم اکنون مقابل شماست . مجتمع فنی و تخصصی مهندسین البرز نردبانی است که خیلی از داوطلبان نظام مهندسی برای گذشتن از آزمون از آن استفاده کرده و به سلامت این آزمون را پشت سر گذاشته اند.
برای شرکت در آزمون نظام مهندسی شرط اول آن است که عضو سازمان نظام مهندسی استان محل زندگی خود شوید ، رشته کارشناسی شما جزو رشته های مجاز به شرکت در این آزمون باشد و حداقل سه سال از زمان فراغت از تحصیل شما گذشته باشد .
در یک آزمون جزوه باز شما باید بتوانید از منابع موجود به نحو احسن استفاده کنید و در مدت زمان تعیین شده به سوالات پاسخ دهید .
یک مهندس هرگز لازم نیست پاسخ تمام مسائل و مشکلات پیش رو را از حفظ بداند بلکه در مواجهه با هر مشکل و مسئله باید راه حل آن مسئله و طرز استفاده از منابع را برای رسیدن به پاسخ صحیح بداند .
براین اساس آزمون نظام مهندسی را بصورت جزوه باز برگزار می کنند و داوطلب باید علاوه بر تسلط بر قوانین و مقررات ملی ساختمان در رشته خود از مباحث تخصصی رشته آزمونی خود آگاهی داشته باشد .
قبل از هر چیز باید هدف شما از شرکت در این آزمون برای شما کاملا مشخص باشد . پس هدف را قبولی در آزمون پیش رو قرار دهید و با تمام توان و انرژی برای رسیدن به این هدف بکوشید .
آزمون جزوه باز نظام مهندسی
همانگونه که می دانید ماهیت این آزمون با آزمون کارشناسی ارشد و یا آزمون استخدامی بانک و یا هر آزمون دیگری متفاوت است . شما پس از قبولی در این آزمون می توانید بعنوان کارشناس سازمان نظام مهندسی مشغول فعالیت در زمینه طراحی ، نظارت و یا اجرا گردید . شرط قبولی شما و دریافت پروانه اشتغال بکار کسب حد نصاب ۵۰ درصد در این آزمون است و هیچگونه محدودیت ظرفیت وجود ندارد و هر کس حداقل ۵۰ درصد تست بزند قبول می شود البته تست غلط نمره منفی هم دارد .
شما هم اکنون با هدف قبولی در آزمون نظام مهندسی پیش رو برای دریافت پروانه اشتغال بکار در سازمان نظام مهندسی ساختمان باید ابزارهای قبولی در این آزمون را فراهم کنید . مسلما مطالعه دقیق تمام منابع می تواند برنامه شما باشد اما خاطرتان باشد مطالعه همه کاری نیست که شما باید در این مدت باقیمانده انجام دهید . نحوه مطالعه و فراهم آوردن سایر شرایط مطلوب برای آزمون و نحوه تست زنی سر جلسه کم اهمیت تر از خود آزمون نیست .
در ابتدا خاطر نشان می سازد که این کتاب در سال ۹۰ ویرایش شده است لذا شما باید آخرین ویرایش این کتاب را در اختیار داشته باشید و با خود سر جلسه آزمون ببرید. سعی کنید اصل کتاب را تهیه نمایید ولی اگر بنابر دلایلی موفق به خرید کتاب نشدید و خواستید از نسخه پی دی اف آن پرینت بگیرید حواستان باشد که نسخه ویرایش ۹۰ آن را پرینت بگیرید . باز هم توصیه ما تهیه اصل کتاب است که در کتابفروشی های معتبر یافت می شود .تعداد سوالاتی که از این کتاب طرح خواهد شد حدود دو تا سوال است و ممکن است تا یک سوال کمتر یا بیشتر نیز طرح شود .
کتابی را که در دست دارید شامل سه بخش کلی است :
در بخش نخست قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان را بیان می کند و در بخش دوم کتاب به آئین نامه های اجراییآن می پردازد ودر بخش آخر نیزالحاقات و مصوبات جدید را اضافه نموده است .
داوطلبان ورود به حرفه سازمان نظام مهندسی می توانند از خواندن قوانین و مقررات مربوط به نظام کاردانی صرفنظر کنند . زیرا تابحال برای آزمون نظام مهندسی از موارد نظام کاردانی سوالی طرح نشده است ولی داوطلبان آزمون نظام کاردانی که همزمان با همین آزمون برگزار می شود نمی توانند از خواندن بخش قانون نظام مهندسی صرفنظر کنند و بهتر است کتاب را کامل بخوانند .
اما بخش مهم این کتاب قسمت آخر و یا همان الحاقات آن است . قبل از اینکه شروع به خواندن کتاب کنید توصیه ما این است که ابتدا اصلاحات و الحاقیات و حذفیات کتاب را اعمال کنید .
برای این منظور ابتدا باید تک تک مصوباتی که در قسمت آخر آمده را مطالعه و در بخش مربوطه داخل کتاب اصلاح نمایید . چه بسا سوالی که بدون اعمال این الحاقات پاسخش را با اطمینان از روی کتاب می زنید و پس از بیرون آمدن از جلسه متوجه می شوید که آن سوال الحاقیه داشته و شما آن را اعمال نکرده بودید .
پس از اعمال الحاقیات و حذفیات و سایر مصوبات به داخل کتاب اکنون شما باید کتاب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان را بدقت مطالعه کنید . خواندن این کتاب علاوه بر اینکه حداقل دو سوال در آزمون دارد شما را با سازمانی که قرار است در آن مشغول فعالیت شوید آشنا می سازد و قوانین و مقررات و حقوق و وظایف سازمان آتی خود را بهتر می شناسید . پس حتما این کتاب را یکبار هم شده با دقت بخوانید .
برخی از داوطلبان در هنگام مطالعه عادت دارند زیر مطالب مهم خط بکشند ، برخی با ماژیک مارکر مطالب را متمایز می کنند و برخی هم روش دیگری دارند . هر روشی که راحت هستید را انتخاب کنید اما همواره دو نکته را در نظر داشته باشید :
اول اینکه این کتاب قانون است و سطر به سطرش می تواند سوال باشد .
دوم اینکه یادتان باشد شما در آزمون جزوه باز شرکت می کنید بنابراین نحوه مطالعه شما باید مختص این آزمون باشد و قرار نیست کل قانون نظام مهندسی را حفظ کنید چه اگر حفظ هم باشید بهتر است برای اطمینان خاطر، سر جلسه یکبار دیگرتوسط کتاب از پاسخ خود مطمئن شوید .
بنابراین هر روشی که برای مطالعه اتخاذ می کنید باید مبتنی بر جستجوی ساده و سریع سر جلسه باشد و این مسئله را می توانید با شرکت در آزمونهای آزمایشی جامع( در مجتمع فنی و تخصصی مهندسین البرز ) بارها و بارها تمرین کنید تا از مفید بودن روش خود اطمینان حاصل کنید .
تعدادی از دوستان روش لیبل گذاری را می پسندند . یعنی لیبل هایی را در ابتدای هر بخش یا موضوع بنام همان موضوع نصب می کنند تا موقع نیاز توسط همان لیبل خیلی سریع به موضوع مورد سوال برسند . برخی از دوستان از روش خلاصه نویسی استفاده می کنند که البته در مورد مباحثی مثل قانون نظام مهندسی روش خوبی نیست زیرا قانون را که نمیشود خلاصه کرد !
برخی از دوستان یک فهرست اول کتاب اضافه می کنند و آدرس سرفصلها و زیر بحث هایی که در فهرست بندی کتاب نیامده خودشان از نو فهرست بندی می کنند تا در یافتن پاسخ سریعتر بتوانند عمل کنند . هرکدام از روشهای فوق مزایا و معایبی دارند و انتخاب روش بسته به خودتان است که با کدام یک راحتتر هستید.
بودجه بندی سوالات آزمون نظام مهندسی چگونه است ؟ چند درصد از سوالات از سالهای قبل طرح می شود ؟
یکی از ویژگی های آزمون نظام مهندسی همین است که بودجه بندی مشخصی برای سوالات تابحال رعایت نشده است . با بررسی نمونه سوالات سالهای اخیر این موضوع مشخص می شود و در عین حال یک روال کلی برای آزمون رعایت می شود . مثلا در آزمون های نظارت سوالات اول ازکتاب قانون نظام مهندسی وکنترل ساختمان وبعد از آن مباحث ۲و ۳و الی ۲۱ طرح می شده است . تقریبا در تمام رشته ها به همین صورت بوده . انتظار می رود در آزمون امسال سوالات اول با کتاب قانون نظام مهندسی و بعد از آن مبحث یک که برای بار اول امسال جزو منابع آمده است طرح گردد و بعد از آن به ترتیب به سایر مباحث از ۲ الی مبحث ۲۱ برسیم . البته این قانون کلی نیست و ممکن است طراح ، سوالات را درهم طرح کند که بعید بنظر می رسد .
اکنون می توان یک پیشنهاد برای چینش کتب سر جلسه ارائه نمود به این صورت که شما باید کتب را قبل از شروع زمان آزمون به ترتیبی جلوی پای خودتان بچینید که کتاب قانون نظام مهندسی وکنترل ساختمان بالاتر از همه و بعد مبحث یک و بعد مبحث ۲ و الی آخر باشد .و بعد از اینکه کارتان با یک کتاب تمام شد کتاب ها را سمت دیگری جلو ی پایتان بگذارید . رعایت مورد فوق هم از لحاظ صرفه جویی در زمان و هم در یافتن موضوع مبحث مهم است .
در بودجه بندی سوالات آزمون نظام مهندسی صرفنظر از نحوه چینش سوالات در آزمون تعداد سوالات از هر مبحث هم مهم است . مثلا در رشته برق چند سوال از آسانسور و چند سوال از مبحث ۱۳ داریم ؟ در رشته مکانیک کدام درسها از اهمیت بیشتری برخوردارند و سهم بیشتری از سوالات آزمون را به خود اختصاص می دهند ؟در رشته عمران نظارت و معماری نظارت چه؟
گرچه به درستی نمی توان مشخص کرد که چند سوال از هر مبحث وجود دارد ولی باز هم با دقت در نمونه سوالات سالهای گذشته به نتایج خوبی می رسیم . اصولا ما مهندس ها برای پیش بینی احتمال وقوع یک مسئله در آینده از سابقه قبلی یک رویداد استفاده می کنیم که تابحال نتایجی نزدیک به واقعیت داشته است .
به هر حال بر اساس تجربیات سالهای اخیر می توان حدس زد که سوالات با اندکی تغییر بصورت فوق بودجه بندی شود . ممکن هم هست تغییرات اساسی با آنچه که ما گفتیم داشته باشد . بهر حال هدف انتقال تجربه بود و مسلما مبنای طراح سوال این مقاله نیست و همه چیز بستگی به نظر طراح سوالات امسال خواهد داشت.